Του κόσμου το μυστήριο | Ντίνα Καφτεράνη, Άγγελος Αγγελίδης

Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019 22:30 | Θέατρο | Μια γυναίκα και ένας μουσικός σερφάρουν πάνω στο κύμα αναπνοής του ονείρου του αιώνιου μυστηρίου , προσγειώνονται στα κλαριά μιας λεμονιάς και από κει αγναντεύουν  το σουλάτσο της ανθρωπότητας.

Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019 22:30 | Θέατρο |

Μια γυναίκα και ένας μουσικός σερφάρουν πάνω στο κύμα αναπνοής του ονείρου του αιώνιου μυστηρίου , προσγειώνονται στα κλαριά μιας λεμονιάς και από κει αγναντεύουν  το σουλάτσο της ανθρωπότητας. Το μάταιο του βίου, ο θρίαμβος του ηλιοβασιλέματος, ο λαβύρινθος της καθημερινότητας, οι πολλαπλές εκδοχές της Ιστορίας και της πραγματικότητας αναμειγνύονται με το μυρωδάτο, κιτρινοπράσινο, συλλογικό παρόν της λεμονιάς. Οι μέρες περνούν ,η ζωή συνέχεια συνεχίζει κι η μεγάλη μπάντα δεν λέει να σταματήσει.

Η γέννηση απ τον θάνατο μία ζωή απέχει

ό,τι ο νους μου ψηλαφά είναι αυτό π’ αντέχει

Για προίκα μου έχω βήματα κτήματα δεν κατέχω

μόνο την γη όπου πατώ για συντροφιά μου έχω

κι όταν χορεύω και πηδώ το χώμα μ απαντάει

γυναίκα η πατούσα σου πολύ με γαργαλάει

Πρόκειται για μια συνειρμική κατάθεση,  για ένα μουσικο-θεατρικό στοχασμό πάνω σε προαιώνια, αναπάντητα, καθημερινά, αναπάντεχα ερωτήματα. Είμαι μία επιλογή;  Ο κόσμος είναι μία επιλογή; Ποιος επιλέγει;  Το παρελθόν διαμορφώνεται; Πάνω από τον θόρυβο τι ακούγεται; Η συλλογική μνήμη έχει επιλογές; Η ανθρωπότητα το χει πάρει απόφαση το αβίωτο του βίου;

Η μουσική ηλεκτρική κιθάρα ουσιαστικά  διαμορφώνει τον χώρο της αφήγηση, δημιουργεί την κοίτη του συλλογισμού.

Όλα συμβαίνουν στην παρούσα στιγμή. δεν μεταφέρει σε  μια άλλη εποχή ή σε έναν άλλο τόπο. Η απεύθυνση είναι άμεση και η δομή της παράσταση τέτοια που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα ιδιαίτερο υπαρξιακό stand up.

Το κείμενο της παράστασης όπως και η μουσική είναι πρωτότυπα.

Του κόσμου το μυστήριο κοιμάται και στ όνειρό του μας γεννά. Κάντε ησυχία ήρεμα να μιλάτε μην τύχει και ξυπνήσει ξαφνικά.

Του κόσμου το μυστήριο κοιμάται κι η αναπνοή του μουρμουρίζει μυστικά

όποιος φοβάται παύει να θυμάται πως μέσα στ όνειρο είν΄ όλα πιθανά.

Ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ.: Ανδρονίκη Ξανθοπούλου

Συντελεστές

Κείμενο Ντίνα Καφτεράνη

Μουσική Άγγελος Αγγελίδης

Σκηνοθεσία Πολυξένη Ακλλίδη

Κοστούμι Μυρτώ Σαρμά

Διάρκεια: 50′