Ποιητική | Αλέντι

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, 22:00 | Συναυλία |

Αλέντι είναι ένας δημοφιλής σκοπός της Κασιώτικης παράδοσης. Το 2012 ο Παντελής, ο Βασίλης και ο Αλέξανδρος, αποφάσισαν να δώσουν ένα όνομα για το τρίο που είχαν ήδη στα σκαριά. Το ονόμασαν  «Αλέντι»…  Σύντομα προστέθηκε στην παρέα και ο Γιώργος. Τραγούδια και χοροί που πέρασαν από τη γειτονιά, καινούργιες ενορχηστρώσεις και συνθέσεις αναδύονται με όργανα τη λύρα, το κανονάκι, το μπάσο και τα κρουστά, φτιάχνοντας μια μουσική, έναν ήχο. Οι Αλέντι θα παρουσιάσουν κομμάτια από τον πρόσφατο δίσκο τους “Γιασεμί” αλλά και νέες συνθέσεις τους που θα εμπεριέχονται στον επερχόμενο δίσκο τους.
Η μουσική τους είναι μια τομή μεταξύ των παραδοσιακών τοπικών μουσικών της Ελλάδας και του ευρύτερου Μεσογειακού χώρου και της σύγχρονης καλλιτεχνικής προσέγγισης του σχήματος. Το κοινό θα θυμηθεί παλαιότερες εποχές, ρομαντικές και νοσταλγικές, υπό το πρίσμα του σήμερα, άλλοτε αυστηρό, άλλοτε χιουμοριστικό και άλλοτε πιο ανάλαφρο. Μουσικές που εκφράζουν τη χαρμολύπη, συναίσθημα δυνατό και έντονο που εκφράζει το μεσογειακό ταπεραμέντο, το φως του ήλιου που καίει και τη δροσιά της θάλασσας και του βουνού που κατευνάζουν τα πάθη.

Διάρκεια: 90′

Αλέντι: Παντελής Αγκιστριώτης – πολίτικη λύρα, Βασίλης Ζιγκερίδης – κανονάκι, Γιώργος Πολυχρονιάδης – κοντραμπάσο, Αλέξανδρος Ριζόπουλος – κρουστά