Ο mπάτλερ | Splish Splash

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, 21:00 | Θεατρική Παράσταση Παντομίμας |

Δεκαοκτώ χρόνια μετά την πρώτη συνάντησή τους με το  αθηναϊκό κοινό οι Splish-Splash συνεχίζουν να δημιουργούν πρωτότυπες θεατρικές παραστάσεις βασιζόμενοι κυρίως στην κίνηση και την έκφραση των ηθοποιών, τη μουσική και το γρήγορο ρυθμό.
Ο συνδυασμός του κωμικού στοιχείου με το τραγικό, η απομυθοποίηση των ηρώων και η ανατροπή αποτελούν τα υλικά της δημιουργίας της ομάδας. Η αισθητική του ασπρόμαυρου και η έλλειψη λόγου στα χνάρια του βωβού κινηματογράφου προσδίδουν στους Splish-Splash έναν ιδιαίτερό χαρακτήρα και τους επιτρέπουν όχι μόνο να αφηγηθούν στους θεατές μια ιστορία, αλλά να τους ταξιδέψουν και να τους κάνουν ζωντανό κομμάτι των ασπρόμαυρων ταινιών από τις οποίες όλοι έχουμε κάποια στιγμή μαγευτεί.

Στην παράσταση του mπάτλερ οι Splish-Splash καταπιάνονται με το θέμα της πάλης των τάξεων σε μια αμείλικτη σάτιρα που αποθεώθηκε όπου και αν παρουσιάστηκε.
Ένας πολλά υποσχόμενος οικονομολόγος δέχεται με βαριά καρδιά τη θέση του μπάτλερ στην έπαυλη ενός μεγιστάνα με την ελπίδα σύντομα να ανελιχθεί. Δείχνει να έχει συμβιβαστεί με το status quo, ώσπου προσλαμβάνεται μια επαναστατημένη μουσικός, η παρουσία της οποίας θα θέσει πολλά ερωτήματα:
Έχει ηθικό ανάστημα η μεσαία τάξη;
Είναι ο μπάτλερ πάντα ο δολοφόνος;
Βλάπτει το κάπνισμα σοβαρά την υγεία;
Μια Κωμωδία Βωβού Κινηματογράφου το 2022
Η Συνέχεια στην θεατρική Σκηνή……

Διάρκεια: 80′

Σκηνοθεσία: JohnnyO

Παίζουν: Johnny O, Βασίλης Γιαννέλος, Σίμος Κυπαρισσόπουλος, Δημήτρης Μικιός, Μαρία Μπαλούτσου, Ντίνος Ποντικόπουλος, Μάριος Συμεωνίδης