Ο Ορφέας και η καστανιά | Marakaibo

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019 19:00 | Μουσικό Παραμύθι | Στόχος του project είναι να δοθούν αφορμές για τη βιωματική εμπειρία των παιδιών με το ρυθμό και το παίξιμο κρουστών οργάνων (αυτοσχέδιων ή μη).

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019 19:00 | Μουσικό Παραμύθι |

Στόχος του project είναι να δοθούν αφορμές για τη βιωματική εμπειρία των παιδιών με το ρυθμό και το παίξιμο κρουστών οργάνων (αυτοσχέδιων ή μη). Μέσα από το ομαδικό παίξιμο, τα παιδιά αναπτύσσουν το αίσθημα της συνεργασίας και ομαδικότητας, της δημιουργικότητας καθώς και μουσικές ικανότητες όπως το παίξιμο και τη δημιουργία ενός ρυθμού, ενός ρυθμικού μοτίβου ή μιας ρυθμικής φράσης. Η αποκορύφωση της συνάντησης θα είναι η δημιουργία από τα ίδια τα παιδιά ενός μουσικού κομματιού με την καθοδήγηση των Marakaibo! Έτσι η κάθε συνάντηση θα καταλήγει σε μια μικρή γιορτή μουσικής την οποία θα παρακολουθήσουν και οι γονείς των παιδιών, ταυτόχρονα.

Οι Marakaibo θα παίξουν ζωντανά για τα παιδιά με τα δικά τους κρουστά μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία και θα μεταφέρουν στο χώρο του φεστιβάλ. Προσκαλούμε τα παιδιά να μας ακολουθήσουν στο παραμύθι του Ορφέα και της καστανιάς, σε ένα μουσικό ταξίδι, ώστε να συμμετέχουν άμεσα και βιωματικά.

Ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ.: Βιβή Σιδέρη

Συντελεστές

Νίκος Βαρελάς, Στέφανος Εφρεμίδης, Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου, Κατερίνα Αναγνώστου

Διάρκεια: 50′