Ο Γαϊγλάρος | Τα Πάντα Φι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/7, 20:00 | Κουκλοθέατρο | Η παράσταση εμπνέεται από τρεις διαφορετικές ιστορίες: Το Ασχημόπαπο , τον Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινγκστον και τη Φάρμα των Ζώων. Δανειζόμενη δραματικά στοιχεία και ήρωες από τις τρεις ιστορίες καταλήγει σε ένα νέο παραμύθι.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/7, 20:00 | Κουκλοθέατρο |

Στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου. Αντιγόνης και Δαναΐδων, Χαλάνδρι.

Η παράσταση εμπνέεται από τρεις διαφορετικές ιστορίες: Το Ασχημόπαπο , τον Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινγκστον και τη Φάρμα των Ζώων. Δανειζόμενη δραματικά στοιχεία και ήρωες από τις τρεις ιστορίες καταλήγει σε ένα νέο παραμύθι.

Βασικός ήρωας της παράστασης είναι ο Ντάρυ, ο μικρός γλάρος, ο οποίος απρόσμενα βρίσκεται μόνος στο αφιλόξενο περιβάλλον μιας φάρμας. Κανείς δεν έχει ξαναδεί γλάρο στη φάρμα και η αποδοχή του είναι δύσκολη υπόθεση.

Μέσα από τις περιπέτειές του εκεί, τα εσωτερικά εμπόδια και τις εξωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, καταφέρνει μεγαλώνοντας να εξερευνήσει και να ανακαλύψει τις δυνατότητες του και την ελευθερία του.

Η ιστορία, μέσα από το χιούμορ και την μουσική διαπραγματεύεται αρχικά το θέμα της διαφορετικότητας και της ανάγκης για ένταξη στο κοινωνικό σύνολο αλλά και την σημασία του να βρει κανείς την δύναμη να βασιστεί στα δικά του…φτερά!

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας αλλά και σε ενήλικες και θέτει προβληματισμούς πάνω σε θέματα καθημερινότητας. Η πολυεπίπεδη αφήγηση και τα πολλά θέματα που διαπραγματεύεται το έργο, μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο σε μικρούς όσο και μεγαλύτερους θεατές.

Η τεχνική κουκλοθέατρου που χρησιμοποιείται είναι επιτραπέζιες κούκλες από αφρολέξ, όλες χειροποίητες, διαφόρων μεγεθών, με κρυφούς μηχανισμούς για να κινούνται. πρωτότυπη μουσική και εναλλασόμενοι φωτισμοί διαμορφώνουν το σκηνικό της παράστασης.

Με ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα | Liminal

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σενάριο: Kική Μαλτσάκη, Ειρήνη Μάστορα,Κώστας Μακρής
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Μάστορα, Κική Μαλτσάκη, Francisco Britto
Κατασκευές, Εμψύχωση : Kική Μαλτσάκη, Ειρήνη Μάστορα
Πρωτότυπη Μουσική : Φωτεινή Τσακνάκη, Αλέξης Γραμματικός, Background Projection
Φωτισμοί : Ελίνα Σφουντούρη
Φωτογραφία: Κώστας Κωστόπουλος