Μια ασπίδα όνειρα | A(r)CT

Σε ένα ξερό κτήμα, δύο άνθρωποι στέκουν σε θέση επιφυλακής με τα πόδια ανοιχτά και λυγισμένα σε μια σταθερή βάση και τα χέρια απλωμένα στο πλάι σα να κρατούν ξίφη. Πίσω τους και ανάμεσά τους στέκεται ένας τρίτος άνθρωπος με πλάτη στο φακό. Στο κεφάλι του φορά ένα κωνικό καπέλο που τελειώνει στις τέσσερις ακτίνες ενός μύλου στην κορυφή. Όλοι τους φορούν κατασκευές από σκληρό λευκό χαρτόνι σε διάφορα σημεία του σώματος ή του κεφαλιού τους που θυμίζουν κομμάτια στολής ιππότη. Πίσω τους, απλώνεται η πλαγιά ενός νησιωτικού τόπου με σπίτια σε μπλε και λευκό. Το ηλιοβασίλεμα δίνει σε όλη την εικόνα μια χρυσή απόχρωση.

Τρίτη 30 Αυγούστου, 19:30 | Χοροθέατρο για μικρούς και μεγάλους |

Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των βιβλίων. Αυτών που μόλις τα ανοίξεις βουτάς στις σελίδες τους και βλέπεις να ζωντανεύουν μάγοι και ανεμόμυλοι, αληθινοί Δον Κιχώτες. Όνειρα ξεπετιούνται εδώ και εκεί. Και το μόνο όπλο που έχεις είναι… η φαντασία. Εσύ άραγε έχεις βρεθεί σε τέτοιους κόσμους; Έχεις φανταστεί πως είναι να ζεις μέσα σε ένα βιβλίο; Έχεις σκεφτεί τι θα έκανες ως Δον Κιχώτης; Τι θα ονειρευόσουν να αλλάξεις στον κόσμο αυτό;

Την παράσταση θα ακολουθήσει ένα διαδραστικό εργαστήριο δημιουργικής κίνησης και αυτοσχεδιασμού μέσα από το οποίο θα εξερευνήσουμε μαζί μερικές από τις τεχνικές και τις θεματικές που αναπτύξαμε κατά τη δημιουργία του έργου μας. Παρέα με τους Δον Κιχώτες, οι μικροί και μεγάλοι μας φίλοι, θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους σε διάφορους μαγικούς τόπους, ανακαλύπτοντας καινούργιους τρόπους να κινούν το σώμα τους και να διηγηθούν τις δικές τους ιστορίες.

Διάρκεια: 60′

Συντελεστές:

Χορογραφία/ Σύλληψη : Ελένη Παπαϊωάννου

Ερμηνεία και συνδημιουργία κινητικού υλικού:
Έμυ Αμερικάνου, Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Τάσος Νίκας και Μιχάλης Σαγάνης

Μουσική επιμέλεια/ σχεδιασμός : Πάνος Χουντουλίδης
Επιμέλεια Κοστουμιών και σκηνικών αντικειμένων: Μελισσάνθη Σπέη

Σκηνογραφία/ Σκηνικά : Δημήτρης Κωνσταντάρας & Ελένη Παπαϊωάννου
Αφήγηση: Λάμπρος Παπαγεωργίου