ΙΝΤΕΚΑΛ | Ελιάν Ρουμιέ

Παρασκευή, 6/9 2019 20:30 | Χορός | Η Ελιάν Ρουμιέ γεννήθηκε στην Ελλάδα από πατέρα Σύριο και μητέρα Ελληνίδα. Mε αφορμή την Συριακή καταγωγή της χορεύτριας και το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα το έργο εστιάζει στην μετάβαση ενός ανθρώπου που φεύγει από το ‘παλιό’ και  προσεγγίζει το ‘νέο’.

Παρασκευή, 6/9 2019 20:30 | Χορός |

Η Ελιάν Ρουμιέ γεννήθηκε στην Ελλάδα από πατέρα Σύριο και μητέρα Ελληνίδα. Mε αφορμή την Συριακή καταγωγή της χορεύτριας και το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα το έργο εστιάζει στην μετάβαση ενός ανθρώπου που φεύγει από το ‘παλιό’ και  προσεγγίζει το ‘νέο’.

Επικεντρώνεται σε μία συγκεκριμένη στιγμή της διαδρομής/μετάβασης αυτού του ανθρώπου προκειμένου να βουτήξει βαθιά στην ψυχική, εγκεφαλική αλλά και σωματική κατάσταση που βιώνει ο χαρακτήρας τη δεδομένη στιγμή.

Το ‘παλιό’ και το ‘νέο’ ερευνώνται σύμφωνα με τις διαφορές των δύο πολιτισμών (Συρία-Ελλάδα) σε ανθρώπινες συνήθειες, την κουλτούρα, τους τρόπους επικοινωνίας, το φυσικό ή/κοινωνικό περιβάλλον. Υλικό επίσης θα αντληθεί από αφηγήσεις του πατέρα της χορεύτριας, Γεώργιου Ρουμιέ, οι οποίες θα ηχογραφηθούν και θα συνοδεύσουν το ‘εργο.

Η διάρκεια του έργου είναι 10 λεπτά. Η ερμηνεία και η χορογραφία θα πραγματοποιηθεί από την Ελιάν Ρουμιέ. Το έργο πρόκειται για μία συνεργασία με την μουσικό Ελένη Αράπογλου, η οποία εμπνευσμένη από την ιδέα του ‘Ιντεκάλ’ θα συνθέσει το μουσικό του κομμάτι. Επιπλέον υποστήριξη θα λάβει το έργο μέσω του ρόλου της Ζωής Ευσταθίου ως δραματουργός.

Συντελεστές

Μουσική/Σύνθεση: Ελένη Αράπογλου

Δραματουργός: Ζωή Ευσταθίου

Διάρκεια: 10′