ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Πανοραμική φωτογραφία του θεάτρου της Ρεματιάς με τα μωβ καθίσματα σχεδόν γεμάτα από τους θεατές όλων των ηλικιών που παρακολουθούν την παράσταση στην κατάφωτη σκηνή. Γύρω τα δέντρα απλώνονται μέχρι τον μπλε απογευματινό ουρανό.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ /
OPEN CALL

Η διοργανωτική ομάδα του Our Festival προσκαλεί καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των τεχνών να υποβάλουν τις προτάσεις τους για συμμετοχή στο Our Festival 8, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Σεπτέμβρη 2022, στο πλαίσιο του “Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης”, με την υποστήριξη του δήμου Χαλανδρίου.

Το Θέατρο Ρεματιάς και οι δράσεις του Our Festival είναι προσβάσιμα σε καλλιτέχνες και θεατές με αναπηρία.

Παρέχονται: Αμοιβή, Τεχνικός Εξοπλισμός (Φώτα – Ήχος – Σύστημα Προβολής), Τεχνική Ομάδα, Μεταφορά Σκηνικών, Επικοινωνία. 

Προτού υποβάλετε την αίτησή σας, βεβαιωθείτε πως έχετε συμβουλευτεί τις Συχνές Ερωτήσεις.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως: 28/02/2022

Συχνές Ερωτήσεις
1. Τι αμοιβή παρέχεται από το Our Festival;

Η αμοιβή ανά δράση κυμαίνεται από 100-1000 ευρώ ανάλογα με τον όγκο της παραγωγής. Κατόπιν επιλογής της δράσης σας θα δεχτείτε μία οικονομική προσφορά από την διοργανωτική ομάδα.

2. Η έδρα μου είναι εκτός Αττικής. Τι μου καλύπτει το Φεστιβάλ για τη συμμετοχή μου σε αυτό;

Για τις δράσεις εκτός Αττικής, παρέχονται μεταφορικά, διατροφή και διαμονή για τους συντελεστές που συμμετέχουν στην δράση.

3. Μπορώ να υποβάλω περισσότερες από μία προτάσεις;

Ναι, αλλά δεν μπορεί να επιλεγεί πάνω από μία.

4. Έχω συμμετάσχει σε προηγούμενο Our Festival. Μπορώ να συμμετάσχω με την ίδια δράση;

Όχι, θα χαρούμε όμως πολύ να λάβουμε την αίτηση σας για μια νέα δράση.

5. Έχω συμμετάσχει σε προηγούμενο Our Festival. Μπορώ να συμμετάσχω με νέα δράση;

Ναι.

6. Τι είδους δράση μπορώ να παρουσιάσω στο Our Festival;

Μπορείτε να προτείνετε όποιο είδος καλλιτεχνικής δράσης επιθυμείτε. Μέχρι σήμερα στο Our Festival έχουν παρουσιαστεί παραστάσεις θεάτρου, χορού, τσίρκο, performance, video art και μουσικά live. Έχουν επίσης, πραγματοποιηθεί προβολές κινηματογραφικών ταινιών και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και ενηλίκους.

7. Πότε θα λάβω απάντηση για τη συμμετοχή ή όχι της προτεινόμενης δράσης μου στο Our Festival;

Την 1η Μαΐου 2022.

8. Η δράση είναι σε διαδικασία δημιουργίας και δεν υπάρχει διαθέσιμο υλικό, μπορώ να υποβάλω αίτηση;

Ναι, ωστόσο, αυτό το υλικό μας βοηθάει πολύ να καταλάβουμε την ταυτότητα και το ύφος της δράσης σας. Ακόμα και ένα μικρό οπτικοακουστικό απόσπασμα από πρόβα μπορεί να είναι καθοριστικό για την επιλογή μιας δράσης.

Σε δεύτερη φάση, εφόσον αυτή επιλεγεί θα πρέπει ούτως ή άλλως να αποστείλετε επικοινωνιακό υλικό εντός ενός μήνα, προκειμένου να δρομολογηθούν σωστά οι διαδικασίες προβολής των δράσεων του Our Festival.

9. Με ποιον τρόπο μπορώ να υποστηρίξω την διοργάνωση πέρα από την παρουσίαση της δράσης μου;

Κατά την προετοιμασία τού Our Festival, διαμορφώνονται ομάδες διαχείρισης (ροή, επικοινωνία, υποδοχή, τεχνική και σκηνική υποστήριξη κ.ά.), στις οποίες θα μπορείτε να ενταχθείτε ανάλογα με το ενδιαφέρον, τις ικανότητες και την διαθεσιμότητά σας. Εάν η δράση σας επιλεγεί, θα ενημερωθείτε σχετικά στην πρώτη συνάντηση των συμμετεχόντων καλλιτεχνών.

10. Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή μου σε κάποια από τις ομάδες διαχείρισης;

Η συμμετοχή στις ομάδες δεν είναι υποχρεωτική, αλλά επιθυμητή. Η φιλοσοφία και η επιτυχία του φεστιβάλ βασίζεται στη συλλογική συνεισφορά των καλλιτεχνών που λαμβάνουν μέρος σε αυτό.

11. Πόσες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν για την διοργάνωση του Our Festival εάν η δράση μας επιλεγεί;

Για την διοργάνωση του Our Festival, πραγματοποιούνται 3-4 συναντήσεις στις οποίες χρειάζεται να παρευρεθεί τουλάχιστον ένας από τους συντελεστές της δράσης σας. Σε καθεμία από αυτές, φροντίζουμε να διευθετούνται διαφορετικά ζητήματα (γνωριμία των ομάδων, επίσκεψη στο χώρο, τεχνικά ζητήματα, προγραμματισμός, κτλ.) και για το λόγο αυτό η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

12. Ποια είναι η χωρητικότητα του Θεάτρου της Ρεματιάς και ποιές είναι οι διαστάσεις της σκηνής;

Το θέατρο της Ρεματιάς χωράει 600 θεατές και οι διαστάσεις της σκηνής για τις παραστάσεις θεάτρου και χορού είναι: 8,40m (πλάτος) x 6,10m (βάθος). Υπάρχει ξεχωριστό stage για τις συναυλίες με διαστάσεις: 6,50m (πλάτος) x 5m (βάθος). Μια τρίτη, μικρότερη σκηνή διαμορφώνεται για δράσεις μικρότερης εμβέλειας.

13. Κατά πόσο μπορεί ο τεχνικός εξοπλισμός τού Our Festival να καλύψει τις ανάγκες της δράσης μου;

Ο φωτιστικός και ο ηχητικός εξοπλισμός που διατίθεται από το Our Festival μπορεί να καλύψει σε ικανοποιητικό βαθμό τις ανάγκες της κάθε δράσης (φώτα, ήχος, σύστημα προβολής, κτλ.). Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι πρόκειται για ένα φεστιβάλ στο οποίο παρουσιάζονται την ίδια μέρα περισσότερες από μία δράσεις, οπότε βασιζόμαστε και στη δική σας ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Επίσης, δεδομένου ότι το θέατρο είναι ανοιχτό, δεν υπάρχουν οι φωτιστικές δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ένας κλειστός χώρος.

14. Στην ενότητα των τεχνικών απαιτήσεων στην αίτηση, θα πρέπει να αναφέρω αναλυτικά τις ανάγκες της δράσης μου; Θα πρέπει να αποστείλω κάποιο τεχνικό φύλλο;

Όσο πιο αναλυτικές είναι οι πληροφορίες, τόσο πιο εύκολη γίνεται η διαδικασία της οργάνωσης από την τεχνική ομάδα του Our Festival. Δεν είναι υποχρεωτική η αποστολή τεχνικού φύλλου, εάν όμως είναι εφικτό, καλό είναι να σταλεί.

15. Θα μπορώ να κάνω πρόβες στο χώρο του θεάτρου;

Κάθε δράση κάνει σίγουρα μία τεχνική πρόβα για τις ανάγκες του στησίματος φώτων και ήχου. Για επιπλέον πρόβα θα πρέπει να υπάρξει πρώτα συνεννόηση με την Ομάδα Ροής του Our Festival.